Aanmelden / Activiteiten

Wereldgozers gezocht!

Terug naar nieuwsoverzicht
7 februari 2023

Wereldgozers gezocht!

Lijkt het jou leuk om samen te sporten met jongens die net in Nederland zijn komen wonen? Ze wegwijs te maken in de Nederlandse Sportwereld en ben jij tussen de 14 en 29 jaar oud? Dan is wereldgozers iets voor jou!

Als je als vluchteling alles hebt achtergelaten, je huis, je school en je vrienden, dan voelt dat heel eenzaam. In Nederland is het dan wel even wennen, bijna alles gaat hier anders. Voor jongens die hier als vluchteling zijn gekomen kan daarom sporten erg belangrijk zijn. Ze leren zo gemakkelijker de taal en onze (sport)samenleving kennen. En uiteraard is samen sporten super leuk en gezond. 

Op 9 maart start het project Wereldgozers in Harderwijk. Bij dit project sporten Nederlandse jongens een half jaar lang 1 keer per week samen met jongens die hier als vluchteling zijn gekomen.

Aan het begin van het project organiseren wij voor jou en alle andere Nederlandse jongens workshops. We bereiden je zo voor op je rol in het project. Je leert bijvoorbeeld hoe je cultuursensitief kunt werken en hoe je activiteiten kunt organiseren. Daarna kun je dit tijdens het sporten met de andere jongens in de praktijk brengen.

Ben jij zo’n wereldgozer en wil je meedoen? Meld je dan aan bij Kees Grovenstein door te mailen naar kees@veld42.nl of te bellen naar 06-11387056

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van