Aanmelden / Activiteiten

Wethouder aanwezig bij project 'GA! thuis in beweging op tournee'

Terug naar nieuwsoverzicht
28 mei 2020

Harderwijks senioren in beweging bij woonzorglocaties

Met het project ‘GA! Thuis in beweging op tournee’ brengt de beweegcoach voor senioren wekelijks inwoners van vier verschillende woon-zorglocaties in beweging. In samenwerking met instructeurs van Harderwijkse sport- en beweegaanbieders komen de senioren met verschillende sporten en bewegingsvormen in aanraking. 

Bezoek van wethouder sport

Afgelopen woensdag deed een grote groep enthousiaste bewoners samen met wethouder Marcel Companjen mee op het grasveld en op het eigen balkon bij de Zeven Akkers. Onder leiding van Jefta Gakes van centrum voor Fysiotherapie verbeterden zij de balans en werden spieren versterkt. Bewoners kijken elke week uit naar de activiteit. “Beweging is voor ouderen van enorm belang, zeker in deze periode! Dagelijks een ommetje maken, als dat lukt, kan al verschil maken. Daarnaast is dit initiatief ook een prachtig voorbeeld van samenwerking van beweegaanbieders, zorgcentra en maatschappelijke organisaties” aldus de wethouder Companjen.

Ook in de zomer

Mede dankzij subsidie van de Provincie Gelderland is het voor GA! Harderwijk mogelijk het project door te laten gaan de komende zomermaanden. 

Meewerkende partijen

Sportcentrum Iedema, Sport & Spine fysiotherapie, MBVO docent Anja Reijersen, Clyms Yoga, Tai Chi -Tao Qigong, Fysiotherapie Drielanden, Centrum voor Fysiotherapie Harderwijk, Werelddans Horlepiep en Zorgdat.

Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij GA! Harderwijk via info@gaharderwijk.nl .

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van