Aanmelden / Activiteiten

Stoelfietsen 65+

Terug naar activiteiten
Leeftijd
65 - 99 Jaar
Doelgroep Senioren
Categorie

blijf in beweging met stoelfietsen

Elke donderdag is voor de deelnemers bij het 't Onderonsje in Hierden weer een heel gezellig moment van de week, het trainen van de benen en darmen met een stoelfiets.

Stoelfiets, wat is dat?

Een stoelfiets is een trainingsapparaat waarmee je gemakkelijk verschillende onderdelen van je lichaam kunt trainen. Het woord zegt het al zelf: stoel-fiets. Het is dus mogelijk om vanuit je stoel te fietsen. Dit kan thuis, op het kantoor, op school en zo kun je wel doorgaan. Het is dus mogelijk om vrijwel overal in beweging te blijven. Ook veel ouderen maken gebruik van de stoelfiets en zo de bloedsomloop te stimuleren. Voor de ouderen is het ideaal om vanuit de stoel te bewegen. Zij kunnen de stoelfiets gebruiken tijdens: televisie kijken, de krant lezen, breien/haken etc.

Door de lichte weerstand van de stoelfiets worden voornamelijk je enkels, knieën, heupen en beenspieren getraind. Het is mogelijk om te fietsen maar het is ook mogelijk om te roeien. Hierdoor train je voornamelijk je armspieren, polsen, rug en schouders. Omdat dit zo goed is voor het lichaam, wordt het vaak gebruikt bij revalidatie.

Bij sommige stoelfietsen, ook bij die van 't Onderonsje, kun je de weerstand verstellen of er zit een computer inbegrepen die je informatie geeft over de afstand, calorieën, tijd etc.

Wilt u ook een keer meedoen met stoelfietsen, neem dan contact op met Henk Van de Weijer, telefoonnummer 06-22466162.


Bekijk ook deze activiteiten

Koersbal 65+
10:30 - 11:30
Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig
Tafeltennis 55+
10:30 - 12:00
Volwassenen, Senioren
Hierden
Aanmelden niet nodig
Seniorentoss
19:30 - 22:30
Volwassenen, Senioren
Harderwijk
Aanmelden niet nodig

GA! Harderwijk is een initiatief van