Aanmelden / Activiteiten

Stoelfietsen 75+

Terug naar activiteiten
Leeftijd
75 - 99 Jaar
Doelgroep Senioren
Categorie

Voor de deelnemers van het 't Onderonsje in Hierden is het elke keer weer een heel gezellig moment van de week, het trainen van de benen én armen op een stoelfiets. Deze les wordt gegeven door Rita van der Marel, van Sportschool Hierden. Zij weet de deelnemers wel enthousiast te maken en te houden. De les wordt zowel binnen als, indien mogelijk, buiten gegeven. En na afloop wordt samen een kop thee of koffie gedronken.


Stoelfiets, wat is dat?

Een stoelfiets is een trainingsapparaat waarmee je gemakkelijk verschillende onderdelen van je lichaam kunt trainen. Het woord zegt het al zelf: stoel-fiets. Het is dus mogelijk om vanuit je stoel te fietsen. Dit kan thuis, op het kantoor, op school en zo kun je wel doorgaan. Het is dus mogelijk om vrijwel overal in beweging te blijven.

Ook veel ouderen maken gebruik van de stoelfiets om zo de bloedsomloop te stimuleren. Voor de ouderen is het ideaal om vanuit de stoel te bewegen. Zij kunnen de stoelfiets gebruiken tijdens: televisie kijken, de krant lezen, breien/haken etc.


Door de lichte weerstand van de stoelfiets worden voornamelijk je enkels, knieën, heupen en beenspieren getraind. Het is mogelijk om te fietsen maar het is ook mogelijk om te roeien. Hierdoor train je voornamelijk je armspieren, polsen, rug en schouders. Omdat dit zo goed is voor het lichaam, wordt het vaak gebruikt bij revalidatie. Bij sommige stoelfietsen kun je de weerstand verstellen of er zit een computer inbegrepen die je informatie geeft over de afstand, calorieën, tijd etc.  De stoelfietsen bij 't Onderonsje, die ook uitgeprobeerd kunnen worden, zijn ook met weerstand.

Kosten zijn € 2,50 per les (hiervoor kan een strippenkaart van 10 lessen worden aangeschaft).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rita, tel 06-40236579            

Bekijk ook deze activiteiten

Open Introductieweek
00:00 - 00:00
Kinderen, Volwassenen, Senioren, Aangepaste sport
Hierden
Aanmelden niet nodig
Open introductie week
08:00 - 21:00
Kinderen, Volwassenen, Senioren, Aangepaste sport
Harderwijk
Aanmelden niet nodig
Voetballen bij VVOG voetbalschool Dolfijn
10:00 - 11:00
Kinderen
Harderwijk
Aanmelden niet nodig

GA! Harderwijk is een initiatief van