Aanmelden / Activiteiten

GA! op weg

GA! op weg

GA op weg, GA aan de slag! Dat zetje hebben mensen met afstand tot de arbeidsmarkt soms net even nodig. Klanten van Meerinzicht Domein Sociaal, waaronder statushouders krijgen op deze manier de kans om in de toekomst actief deel te nemen aan de samenleving.

Op Sportpark Parkweg is het project GA! op weg gestart door Sportparkmanager, Monique Mennen van GA! Harderwijk. Dit doet zij samen met de verenigingen (MHC de Mezen, Harderwieker Bieleggers '84 en beachvolleybal VVH), Landstede, Sportcentrum Iedema, het Participatiehuis, Veld 42, Meerinzicht Sociaal en Top taal. Deelnemers gaan met het project 4 maanden intensief aan de slag met taal, sport, werken en gezondheid om in de toekomst actief deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Partners van GA! op weg zijn 
 

 

  • Meerinzicht is de overkoepelende organisatie van het project GA! op weg. Via de klantmanagers zijn de deelnemers benaderd en bereikt.
  • Inclusief Intervens bemiddelt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Zij zorgen tijdens het project voor het werk via het Participatiehuis. Ook op het sportpark zijn zij aanwezig om de deelnemers te ondersteunen.
  • Veld 42 zorgt samen met Sportcentrum Iedema voor het beweegaanbod van het programma. Zij verzorgen de sportlessen en nemen fittesten af. Veld 42 begeleid de deelnemers individueel bij het hun totale programma. MHC de Mezen en VVH the beach hebben hun locaties beschikbaar gesteld voor het beweegaanbod.
  • Toptaal heeft taalcursussen op elk niveau voor moedertaalsprekers en anderstaligen. Zij verzorgen de taallessen voor de deelnemers. Het leren van de taal is de cement van het GA! op weg programma, het helpt deelnemers om met de docenten en andere deelnemers te communiceren.
  • Landstede Sport & Bewegen verzorgt de gezondheidslessen voor de deelnemers.

GA! Harderwijk is een initiatief van