Aanmelden / Activiteiten

Koningsspelen

Koningsspelen Harderwijk

De Koningsspelen worden altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag georganiseerd. Dit jaar vindt de Koningsspelen plaats op vrijdag 23 april. 

De Koningsspelen worden in 2021 alweer voor de 8e keer georganiseerd. Alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen van Harderwijk geven wij met de Koningssportdag  de mogelijkheid om deel te nemen aan sport en spelactiviteiten ter gelegenheid van Koningsdag.  De Koningsspelen worden georganiseerd door GA! Harderwijk in opdracht van de gemeente Harderwijk. Mede dankzij de hulp van de studenten van Landstede Sport & Bewegen Harderwijk verwachten wij er weer een succesvolle sportdag van te maken.

Programma per groep + link livestream

De groepen volgen elk een eigen programma dat deels plaatsvindt in de klas via een livestream en deels op het schoolplein/ sportveld bij de school. Benieuwd naar het programma per klas? 

Wil je mee doen met de Koningsspelen, maar zit je thuis in quarantaine? Je kunt alsnog thuis meedoen!

Meer dan 2500 leerlingen van basisscholen uit Harderwijk en Hierden zijn deze dag lekker actief bezig. Wij hebben er heel veel zin in!

Instructievideo's

Tijdens de Koningsspelen gaan we vlot aan de slag. In de onderstaande video's kun jij alvast de korte instructie bekijken van de spellen van Expeditie Oranje. 

Koningsontbijt

Een vast onderdeel van het ochtendprogramma is het Koningsontbijt. Het gezamenlijke Koningsontbijt wordt op de eigen school georganiseerd. Dit jaar is het niet mogeljk om via de landelijke organsatie van de Koningspelen een ontbijtpakket aan te vragen, maar hier hebben wij iets op bedacht. De gemeente Harderwijk en de Jumbo Drielanden maken het namelijk mogelijk voor de scholen om alsnog een ontbijtpakket te bestellen. 

De deelnemende scholen ontvangen per mail meer informatie over de ontbijtpakketten en het bestellen hiervan.

Koningsspelen lunch

De lunch voor groep 5 t/m 8 wordt ’s morgens bij de deelnemende scholen gebracht. Dit jaar kunnen wij helaas geen rekening houden met dieet wensen. Kinderen die bijvoorbeeld gluten allergie hebben moeten dus zelf een broodje meenemen. De lunch bevat: 1 broodje, 1 stuk fruit, 1 bidon (zelf water in doen), 1 snack. Kinderen die meer nodig hebben moeten dat van huis meenemen.

Coronaproof 

Dit jaar is het programma wegens de coronamaatregelen anders dan normaal. De Koningsspelen in 2021 vinden namelijk niet plaats op Sportpark de Parkweg met 2500 leerlingen tegelijk. Dit jaar gaat GA! Harderwijk langs bij alle  deelnemende scholen (18!) in Harderwijk. Zo kunnen we alsnog 2500 leerlingen tegelijk in beweging krijgen tijdens, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. 

 

GA! Harderwijk is een initiatief van