Aanmelden / Activiteiten

Koningsspelen

Koningsspelen in de gemeente Harderwijk

De Koningsspelen worden altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag georganiseerd. De datum van de Koningsspelen in 2021 is nog niet bekend. 

De Koningsspelen worden in 2021 alweer voor de 8e keer georganiseerd op de Sportboulevard aan de Parkweg. De Koningsspelen worden georganiseerd door GA! Harderwijk in opdracht van de gemeente. Mede dankzij de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Harderwijk verwachten wij er weer een succesvolle sportdag van te maken.

Koningsontbijt

Een vast onderdeel van het ochtendprogramma is het Koningsontbijt. Het gezamenlijke Koningsontbijt wordt op de eigen school georganiseerd. Scholen kunnen hiervoor een ontbijtpakket aanvragen bij landelijke organisatie van de Koningsspelen. 

Bij de samenstelling van het Koningsontbijt kiezen wij voor een gevarieerde balans tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een lekker en feestelijk ontbijt. De kinderen moeten hiermee genoeg energie krijgen voor het sportieve deel van de Koningsspelen.

Koningssportdag

Alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen van Harderwijk geven wij met de Koningssportdag  de mogelijkheid om deel te nemen aan een sport/spelmiddag ter gelegenheid van Koningsdag. Daarbij staan plezier, grenzen verleggen, samen spelen, sportiviteit en gezondheid in het belang. 

Het programma van de middag is als volgt: 

12.00 - 12.30 uur Ontvangst kinderen op JOGG Horecaplein. Voor alle kinderen is er een broodje en drinken te verkrijgen.

12.30 - 12.50 uur Gezamenlijke opening met Popschool Harderwijk

12.50 - 13.00 uur Vertrek deelnemers naar juiste locatie / veld.

13.00 - 15.00 uur Sport- en spelactiviteiten. 

15.05- 15.15 uur Afsluiting op het JOGG-horecaplein met muziek van de DJ

Meer dan 2200 leerlingen van basisscholen uit Harderwijk en Hierden zijn deze dag lekker actief bezig. Ook voor leerlingen van het speciaal onderwijs wordt een ochtendprogramma georganiseerd.

 

Thema

Het thema van de Koningsspelen in 2021 zijn nog niet bekend.

GA! Harderwijk is een initiatief van