Aanmelden / Activiteiten

Koningsspelen 2022

Koningsspelen Harderwijk

De Koningsspelen worden altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag georganiseerd. Dit jaar vindt de Koningsspelen plaats op vrijdag 22 april. 

De Koningsspelen worden in 2022 alweer voor de 10e keer georganiseerd. Alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen van Harderwijk geven wij met de Koningssportdag  de mogelijkheid om deel te nemen aan sport en spelactiviteiten ter gelegenheid van Koningsdag.  Na 2 geslaagde edities, 1 thuis en 1 op- en rondom de school wegens de coronamaatregelen, vieren we het feest dit jaar eindelijk weer op de Parkweg! Het programma staat in het teken van het thema: Voel je fit!

De Koningsspelen worden georganiseerd door GA! Harderwijk in opdracht van de gemeente Harderwijk. Mede dankzij de hulp van de studenten van Landstede Sport & Bewegen Harderwijk verwachten wij er weer een succesvolle sportdag van te maken.

Programma

Om de Koningsspelen zo veilig mogelijk te kunnen organiseren is het programma opgesplitst in 2 delen. Een programma in de ochtend voor de groepen 5 & 6, en een programma voor de groepen 7 & 8 in de middag.

Op deze manier verwachten wij dat we het evenement veilig én op een verantwoorde manier kunnen laten doorgaan. We scheiden de verschillende ‘bouwen’ van elkaar, maar in het ergste geval kunnen we snel schakelen en zelfs nog de klassen van elkaar scheiden.

Ochtend: 

08.45 - Welkom leerlingen groepen 5 en 6 op Sportpark Parkweg

09.30 - Start programma 

11.45 - Afsluiting met Koningsspelendans groep 5 en 6 

Middag: 

12.20 - Inloop leerlingen groepen 7 en 8

12.45 - Opening Koningsspelen met de Koningsspelendans

13.00 - Start programma

15.00 / 15.30 - Einde Koningsspelen

Meer informatie per groep:

Via de onderstaande pagina's kun je alvast meer informatie vinden over de fietsroutes en looproutes over het terrein. Bekijk deze plattegronden voorafgaand aan het evenement met de begeleiders!

Meer dan 2500 leerlingen van basisscholen uit Harderwijk en Hierden zijn deze dag lekker actief bezig. Wij hebben er heel veel zin in!

Begeleiding

Wij verwachten dat de school voor elk groepje een begeleider aanstelt. De begeleider van school loopt mee met zijn/haar groepje. Uiteraard worden de activiteiten zelf wel begeleidt door studenten. 

Daarnaast zal elk groepje leerligen (op kleur van het bandje) door een student begeleidt worden naar de eerste activiteit, om zo de groep wegwijs te maken op het terrein. Bij enkele groepjes begeleidt deze student ook daarna nog bij de activiteiten. 

Koningsontbijt

Een vast onderdeel van het ochtendprogramma is het Koningsontbijt. Wij realiseren ons dat door het opsplitsen van het programma in een ochtend-gedeelte en een middag-gedeelte het Koningsontbijt niet voor de groepen 5 en 6 mogelijk is. De leerlingen van deze groepen ontvangen een bidon met gezonde snack vóór de activiteiten, en een broodje met fruit/groentesnack na de activiteiten. Voor de groepen 7 en 8 kunnen scholen uiteraard wel zelf het Koningsontbijt organiseren op de eigen school. 

Koningsspelen lunch

De leerlingen van groep 5 en 6 ontvangen na de spelen op de Parkweg een lunch (zie planning). De lunch voor groepen 7 en 8 ontvangen alvorens de spelen een lunch (zie planning). De lunch bevat: 1 broodje, 1 stuk fruit, 1 bidon en 1 snack. Kinderen die meer nodig hebben moeten dat van huis meenemen.

Coronaproof 

Uiteraard hanteren wij als organisatie alle (op dat moment) geldende RIVM-maatregelen. Daarnaast zullen wij ook diverse maatregelen treffen; zoals sneltesten bij alle vrijwilligers, handen desinfecteren, mondkapjes etc.

 

GA! Harderwijk is een initiatief van