Aanmelden / Activiteiten

Aftrap en ondertekening Sportparkmanagement

Terug naar nieuwsoverzicht
22 maart 2023

Meer 'reuring' op het sportpark, op momenten dat het sportpark niet gebruikt wordt.

Dinsdagavond 21 maart was de officiële aftrap en het tekenmoment van het "Sportparkmanagement" tijdens het jaarlijkse Sportplatform Harderwijk in Sportcafé de Rumels in Hierden.

De GA! coaches van het sportparkmanagement leggen verbindingen met maatschappelijke organisaties, zoals het onderwijs, welzijn, zorg en commerciële organisaties/bedrijven. Dit met als doel om meer activiteiten op de sportparken te organiseren.

Sport kan ingezet worden om activiteiten te organiseren voor bijvoorbeeld schoolgaande kinderen, senioren, mensen met een beperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor kan het sportpark ook overdag beter benut worden. Per park wordt samen met de sportverenigingen een jaarplan gemaakt. Daarnaast worden er gezamenlijke activiteiten en acties georganiseerd

GA! coaches op de sportparken
Om de verenigingen daarbij te helpen zijn er twee sportparkcoördinatoren aangesteld, dit zijn Monique Mennen en Lara Kreikamp. Zij vormen een team met twee sportparkcoaches, dit zijn Denisa Leusink en Suzanne Spoelstra. Deze GA! coaches nemen niet de plaats in van de vrijwilliger(s), maar zorgen ervoor dat er meer “reuring” op het sportpark is, op momenten dat het sportpark niet gebruikt wordt.

Feestelijke ondertekening
Op 21 maart werd deze samenwerking officieel gemaakt met een formele ondertekening door de sportverenigingen, GA! Harderwijk en gemeente Harderwijk. Vanuit gemeente Harderwijk was wethouder Sport, Marcel Companjen, aanwezig. 

"Lara, Denisa, Suzanne en ik zijn het aanspreekpunt voor de aanwezige sportverenigingen op de parken en maatschappelijke en commerciële organisaties die een plek zoeken op een sportpark. Samen met de Gemeente Harderwijk, GA! Harderwijk en de verenigingen wordt het Sportparkmanagent een succes!” Monique Mennen – Sportparkcoördinator.

Meer weten over ons werk binnen het Sportparkmanagement?

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van