Aanmelden / Activiteiten

Interscolaire 2024

Terug naar nieuwsoverzicht
25 juni 2024

De GA! Interscolaire 2024 zit er alweer op! Met de geur van zonnebrand op de sportvelden namen ruim 600 leerlingen van de Voortgezet Onderwijs (VO) scholen in Harderwijk deel aan één van de vijf toernooien. De tweedejaars scholieren konden kiezen uit voetbal, basketbal, jeu de boules, hockey en beachvolleybal. Prijzen werden niet alleen uitgereikt aan de winnende teams, maar ook aan de meest sportieve en mooist geklede teams.

Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door GA! Harderwijk in samenwerking met Landstede Sport en Bewegen. Door de inzet van de studenten van Sport & Bewegen snijdt het mes aan twee kanten: een leerzame ervaring voor deze studenten in de organisatie van een groot toernooi en een goed georganiseerd evenement voor de VO-leerlingen. GA! coach Valentijn Donk, organisator van het geheel, kijkt terug op een mooie dag en een prachtig toernooi!

Het toernooi vond plaats op Sportpark Parkweg, waar verenigingen hun accommodaties beschikbaar stelden voor de Interscolaire. Naast de Sporthal waren er activiteiten bij VV Zwart-Wit, Harderwieker Bieleggers, MHC De Mezen en VVH beachvolleybal.

Dit sportevenement heeft als doel jongeren te stimuleren om te sporten en de ontmoeting tussen leerlingen van verschillende scholen te bevorderen. De leerlingen hebben genoten van deze mooie middag en er waren veel vrolijke gezichten te zien, ondanks de onderlinge strijd.

Ook dit jaar konden de leerlingen per sport kiezen om deel te nemen aan het recreatieve of competitieve toernooi. Bij de competitieve toernooien mochten de winnende teams van verschillende scholen de wisselbekers in ontvangst nemen, die uiteraard een mooie plek krijgen in de prijzenkast!

Interscolair 2024

Bekijk ook deze nieuwsberichten

GA! Harderwijk is een initiatief van