Aanmelden / Activiteiten

Sport- & Cultuurwijzer 2023

Iets nieuws proberen?

Wil jij ontdekken wat écht bij je past? Dat kan met de Sport- & Cultuurwijzer! Van 20 maart tot en met 28 april kun je gratis of tegen een kleine vergoeding een sport-, muziek- of theaterles volgen in gemeente Harderwijk. Er is aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen én senioren. Bekijk hieronder het aanbod en meld je direct aan!

Geen geld voor sport of cultuur?

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sport-, muziek- of theateractiviteiten in de gemeente. Heb je tijdens een activiteit van de Sport- & Cultuurwijzer ontdekt wat je leuk vindt, maar is er geen geld om lid te worden? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning.

Voor kinderen en jongeren
Heb je tijdens de Sport- & Cultuurwijzer ontdekt wat bij jou past, maar is er geen geld om lid te worden van een sport- of cultuurclub? Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Neem contact op met één van de contactpersonen (intermediairs) via school. Kom je er niet uit of weet je niet wie dit is? Dan kun je ook contact leggen met de coördinator voor de gemeente Harderwijk; Yvo Nieuwenhuijzen via yvonieuwenhuijzen@zorgdat.nl of bel: 06-57873914.

Eerst zelf meer informatie over het fonds? Ga naar Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Voor volwassenen
Yvo Nieuwenhuizen van Zorgdat gaat graag met je in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken. Yvo is bereikbaar via yvonieuwenhuijzen@zorgdat.nl of bel 06-57873914.

Aanbod voor kinderen en jongeren

Wil jij heel snel en op een leuke manier met leeftijdsgenoten ontdekken welke sport of cultuuractiviteit bij jou past? Bekijk het volledige aanbod via onderstaande knop en meld je aan! Alleen of gezellig met vrienden, klas- of buurtgenoten.

Aanbod voor volwassenen

In een aantal lessen samen met leeftijds- en buurtgenoten ontdekken welke sport of cultuuractiviteit bij jou past? Bekijk het volledige aanbod via onderstaande knop en meld je aan!

Veelgestelde vragen

1. Wie kunnen er meedoen aan de activiteiten?
De activiteiten worden georganiseerd voor inwoners van de gemeente Harderwijk. Bij de activiteiten staat vermeld voor welke leeftijden de specifieke activiteit bedoeld is.

2. Wat gebeurt er bij te weinig inschrijvingen?
Bij gebrek aan belangstelling voor een bepaalde activiteit kan het zijn dat de activiteit niet doorgaat. Hierover ontvang je per e-mail tijdig bericht van de aanbieder of gemeente/organisatie.

3. Wat gebeurt er bij te veel inschrijvingen voor een activiteit?
Op de site kun je zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Inschrijvingen worden door het systeem direct afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Er wordt geen reservelijst opgebouwd. Wanneer er veel belangstelling voor een activiteit is, kan de sportaanbieder ervoor kiezen de capaciteit te vergroten of een extra activiteit aan te bieden. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Houd de website dus in de gaten.

4. Hoe weet ik of ik een plek bij de activiteit heb gekregen?
Na inschrijving krijg je direct een bevestiging per e-mail (let op de Spam/ ongewenste berichten box).

5. Wat kan ik doen als er geen plaats meer is bij een activiteit?
Wanneer je ziet dat een activiteit vol is, kun je je voor aan andere activiteit opgeven. Er staan zoveel verschillende activiteiten op de pagina ‘activiteiten’ dat er vast en zeker een leuke andere activiteit is die je kunt doen. Soms voegt de aanbieder een nieuwe activiteit toe. Houd de website dus goed in de gaten.

6. Mag ik meedoen aan verschillende activiteiten?
Ja, je kunt je inschrijven voor zoveel activiteiten als je wilt. Kijk goed of je op de aangegeven data en tijdstippen wel kunt, wanneer je je voor meerdere activiteiten wilt opgeven.

7. Wat moet ik doen wanneer ik plotseling toch niet kan meedoen aan de activiteit?
Het is heel vervelend als dit gebeurt, want de trainers rekenen op jou. Daarom is het héél belangrijk om van tevoren na te denken over de volgende vragen:
- wat wil ik graag doen?
- wanneer is de activiteit?
- kan ik wel op de dag/tijd dat de activiteit wordt gehouden?
- waar moet ik naartoe (de activiteit is niet altijd bij jou in de buurt)?

Moet je toch afmelden? Meld je dan af bij de contactpersoon van de aanbieder die bij de activiteit vermeld staat, want dan kan er iemand anders inschrijven. Je kan je inschrijving zelf niet ongedaan maken. De contactpersoon van de club vind je door in overzicht aanbod op de naam van de aanbieder te klikken.

8. Mijn kind heeft geen eigen e-mailadres. Kan hij/zij dan niet meedoen?
Jawel! Kinderen die geen eigen e-mail adres hebben kunnen gewoon meedoen en gebruiken het e-mail adres van hun ouders.

9. Hoeveel kinderen kan ik aanmelden per e-mailadres?
Dit is aantal onbeperkt.

10. Wie is aansprakelijk?
De gemeente Harderwijk en de deelnemende aanbieders aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele nadelige gevolgen aan sportbeoefening en/of andere activiteiten (zie ook de algemene voorwaarden). Uiteraard zijn aanbieders verplicht om gediplomeerde leiding in te zetten, deugdelijk materiaal te gebruiken etc. gericht op een veilige en verantwoorde leeromgeving. Wees voorbereid door goed de bijzonderheden bij de activiteit te lezen. Laat sieraden en waardevolle kleding thuis.

11. Ben ik verplicht lid te worden van de sportclub?
Nee, dat is het mooie aan de Sport- en Cultuurwijzer. Deelname aan de activiteiten is vrijblijvend, je komt om kennis te maken. Wel wordt van je verwacht dat je ook komt. Daarna kun je je natuurlijk alsnog als lid aanmelden.

12. Moet er materiaal aangeschaft worden?
Nee, bijna alle verenigingen zorgen voor de nodige materialen. Uitzonderingen staan aangegeven bij de betreffende activiteiten.

13. Afgelasting
Als de weersomstandigheden slecht zijn of er een andere reden is dat de les niet door kan gaan, dan zal de aanbieder je dit natuurlijk laten weten. Dit gebeurt meestal per e-mail of telefonisch. Twijfel je? Bel dan even de contactpersoon die bij de activiteit genoemd staat.

GA! Harderwijk is een initiatief van