Aanmelden / Activiteiten

Sport- & Cultuurwijzer 2024

Iets nieuws proberen?

Wil jij ontdekken wat écht bij je past? Dat kan met de Sport- & Cultuurwijzer! Van maandag 18 maart tot en met vrijdag 26 april kun je gratis of tegen een kleine vergoeding een sport-, muziek- of theaterles volgen in gemeente Harderwijk. Er is aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen én senioren. Benieuwd? Ontdek al het aanbod en meld je aan!

Geen geld voor sport of cultuur?

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sport-, muziek- of theateractiviteiten in de gemeente. Heb je tijdens een activiteit van de Sport- & Cultuurwijzer ontdekt wat je leuk vindt, maar is er geen geld om lid te worden? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning.

Voor kinderen en jongeren

Heb je tijdens de Sport- & Cultuurwijzer ontdekt wat bij jou past, maar is er geen geld om lid te worden van een sport- of cultuurclub? Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Neem hiervoor contact op met één van de contactpersonen (intermediairs) via school, bijvoorbeeld de leerkracht. Kom je er niet uit of weet je niet wie dit is? Neem dan contact op met Yvo Nieuwenhuijzen via yvonieuwenhuijzen@zorgdat.nl. Hij helpt je graag verder.

Eerst meer weten over het fonds? Ga naar Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Voor volwassenen en senioren

Geen geld voor sport of cultuur? Neem dan contact op via info@gaharderwijk.nl. Zij gaan graag met jou op zoek naar de mogelijkheden.

Aanbod voor kinderen en jongeren

Wil jij heel snel en op een leuke manier met leeftijdsgenoten ontdekken welke sport of cultuuractiviteit bij jou past? Bekijk het volledige aanbod via onderstaande knop en meld je aan! Alleen of gezellig met vrienden, klas- of buurtgenoten.

Aanbod voor volwassenen en senioren

In een aantal lessen samen met leeftijds- en buurtgenoten ontdekken welke sport of cultuuractiviteit bij jou past? Bekijk het volledige aanbod via onderstaande knop en meld je aan!

Marcel Companjen, wethouder Sport: “Ook dit jaar slaan we de handen ineen met de sportclubs en cultuuraanbieders in de gemeente Harderwijk. Hier ben ik enorm trots op, want samen zorgen we ervoor dat jij de kans krijgt om te ontdekken wat écht bij jou past. Of je nu jong of oud bent, er is aanbod voor iedereen. Ga jij de uitdaging aan?”

Veelgestelde vragen

1. Wie kunnen er meedoen aan de activiteiten?
De activiteiten worden georganiseerd voor inwoners van gemeente Harderwijk, jong en oud. Bij de activiteiten staat vermeld voor welke leeftijden de specifieke activiteit bedoeld is.

2. Wat gebeurt er bij te weinig inschrijvingen?
Bij gebrek aan belangstelling voor een bepaalde activiteit kan het zijn dat de activiteit niet doorgaat. Hierover ontvang je per e-mail tijdig bericht van de aanbieder of gemeente.

3. Wat gebeurt er bij te veel inschrijvingen voor een activiteit?
Bij de activiteit op gaharderwijk.nl kun je zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Inschrijvingen worden door het systeem direct afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Is er geen plek meer, maar wil je toch nog kans maken om deel te nemen? Schrijf je dan in voor de wachtlijst. Als er een plekje vrijkomt, ontvang je een SMS om jouw inschrijving te bevestigen.

Wanneer er veel belangstelling voor een activiteit is, kan de sportclub of cultuuraanbieder ervoor kiezen de capaciteit te vergroten of een extra activiteit aan te bieden. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Houd de activiteitenpagina dus goed in de gaten!

4. Hoe weet ik of ik een plek bij de activiteit heb gekregen?
Na inschrijving krijg je direct een bevestiging per e-mail (let op je spam).

5. Wat kan ik doen als er geen plaats meer is bij een activiteit?
Wanneer je ziet dat een activiteit vol is, kun je je voor aan andere activiteit opgeven. Ongetwijfeld dat er iets anders leuks voor je tussenzit. Soms voegt de aanbieder een nieuwe activiteit toe, zodat je alsnog mee kan doen. Houd hiervoor de activiteitenpagina goed in de gaten.

6. Mag ik meedoen aan verschillende activiteiten?
Ja, je kunt je inschrijven voor zoveel activiteiten als je wilt. Kijk goed of je op de aangegeven data en tijdstippen wel kan, wanneer je je voor meerdere activiteiten wilt opgeven.

7. Wat moet ik doen wanneer ik plotseling toch niet kan meedoen aan de activiteit?
Het is heel vervelend als dit gebeurt, want de trainers rekenen op jou. Daarom is het héél belangrijk om van tevoren na te denken over de volgende vragen:

  • Wat wil ik graag doen?
  • Wanneer is de activiteit?
  • Kan ik wel op de dag/tijd dat de activiteit wordt gehouden?
  • Waar moet ik naartoe (de activiteit is niet altijd bij jou in de buurt)?

Moet je toch afmelden? Meld je dan af bij de contactpersoon van de aanbieder die bij de activiteit vermeld staat, want dan kan er iemand anders inschrijven. Je kan je inschrijving zelf niet ongedaan maken. De contactpersoon van de club vind je door in overzicht aanbod op de naam van de aanbieder te klikken.

8. Mijn kind heeft geen eigen e-mailadres. Kan hij/zij dan niet meedoen?
Jawel! Kinderen die geen eigen e-mailadres hebben kunnen gewoon meedoen en gebruiken het e-mailadres van jou als ouder/verzorger.

9. Hoeveel kinderen kan ik aanmelden per e-mailadres?
Er geldt hiervoor geen maximum.

10. Wie is aansprakelijk?
De gemeente Harderwijk en de deelnemende aanbieders aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele nadelige gevolgen aan sportbeoefening en/of andere activiteiten. Uiteraard zijn aanbieders verplicht om gediplomeerde leiding in te zetten, deugdelijk materiaal te gebruiken etc., gericht op een veilige en verantwoorde leeromgeving. Wees voorbereid door goed de bijzonderheden bij de activiteit te lezen. Laat sieraden en waardevolle kleding altijd thuis.

11. Ben ik verplicht lid te worden van de sport- of cultuuraanbieder?
Nee, dat is het mooie aan de Sport- & Cultuurwijzer. Deelname aan de activiteiten is vrijblijvend, je komt om kennis te maken. Wel wordt van je verwacht dat je ook komt. Daarna kun je je natuurlijk alsnog als lid aanmelden.

12. Moet er materiaal aangeschaft worden?
Nee, bijna alle aanbieders zorgen voor de nodige materialen. Uitzonderingen staan aangegeven bij de betreffende activiteiten.

13. Afgelasting
Als de weersomstandigheden slecht zijn of er een andere reden is dat de les niet door kan gaan, dan zal de aanbieder je dit natuurlijk laten weten. Dit gebeurt meestal per e-mail of telefonisch. Twijfel je? Bel dan even de contactpersoon die bij de activiteit genoemd staat.

14. Wil je lid worden, maar is daar geen geld voor?
We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sport-, muziek- of theateractiviteiten in gemeente Harderwijk. Heb je tijdens een activiteit van de Sport- & Cultuurwijzer ontdekt wat je leuk vindt, maar is er geen geld om lid te worden? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning.

GA! Harderwijk is een initiatief van