Aanmelden / Activiteiten

Beweegroutes door de stad

Beweegroutes door de stad

De gemeente Harderwijk gaat voor gezonde inwoners. We zetten actief in op bewegen in de openbare ruimte, waarmee we volwassenen stimuleren meer te gaan bewegen in de buitenlucht. Om de volwassenen in beweging te krijgen en belemmeringen weg te nemen, realiseert de gemeente Harderwijk aantrekkelijke beweegroutes. In totaal worden er in samenwerking met Atletiekvereniging Athlos vijf beweegroutes gerealiseerd van +/- 5 km. De routes sluiten op elkaar aan en kunnen met elkaar gecombineerd worden.  De beweegroutes kunnen al (hard)lopend of skeelerend afgelegd worden door de markeringen op de grond te volgen.

In augustus zijn er twee beweegroutes aangelegd. De rode beweegroute in Drielanden en de blauwe beweegroute in Stadsweiden. In 2021 volgen er nog eens drie beweegroutes in de wijken Stadsdennen, Frankrijk en de binnenstad.

Beweegroute Drielanden

In de wijk Drielanden kunt u de rode beweegroute volgen. De beweegroute is 4,8 km lang

Onderweg komt u langs het Crescentpark, het Groene Zoompark, het winkelcentrum Drielanden, het Sprengpark, het Muziekpark en de Drielandendreef. U komt op de route geen verkeerslichten, spoorwegovergangen of andere obstakels tegen.  

Bekijk hier de uitgeschreven routebeschrijving en klik op de onderstaande knop om de beweegroute op de kaart te bekijken.

Extra kilometers maken in het Crescentpark

U kunt uw beweegroute uitbreiden met een lus door het Crescentpark. U kunt vanaf het Zeepad het Cresentpark betreden voor een wandeling of hardloopronde van 4 km. De ronde komt uit op Hoge Geestpad. Voor de actieve buitensporter is een uitdagend obstakel parcours aangelegd, over de zuidflank van de geluidswal, door en over het water en het Elzenbroekbos.

Beweegtoestellen Drielanden

In de wijk Drielanden  staan laagdrempelige beweegtoestellen in een beweegvriendelijke omgeving. Het doel is om omwonenden en passanten in de buitenlucht meer in beweging te krijgen. U vindt de toestellen in een ruime cirkel om winkelcentrum Drielanden. Wijkvereniging Drielanden heeft hiertoe het initiatief genomen.

Beweegroute Stadsweiden

In de wijk Stadsweiden kunt de blauwe beweegroute volgen. De beweegroute is 5,5 km lang.

Onderweg kom je langs het Zeepad aan het Wolderwijd, de fietsbrug over de A28, het Crescentpark, de Drielandendreef, de Rietmeen, de Stadswei, het Westeinde en het Plantagepark. U komt op de route geen verkeerslichten, spoorwegovergangen of andere obstakels tegen.

Bekijk hier de uitgeschreven routebeschrijving en klik op de onderstaande knop om de beweegroute op de kaart te bekijken.

Te verwachten routes in 2021

In 2021 volgen er nog eens drie beweegroutes in de wijken Stadsdennen, Frankrijk en de binnenstad. De routekaarten worden gepubliceerd zodra de routes aangelegd worden. 

Watertappunten

Kraanwater wordt steeds populairder. Logisch, want het is lekker, gezond, goedkoop en bevat geen calorieën. Steeds meer mensen willen ook tijdens het wandelen, hardlopen of  fietsen over drinkwater beschikken. Harderwijk heeft in totaal 23 watertappunten waar mensen gratis water kunnen tappen.

Een sporter verliest tijdens het bewegen veel vocht, voldoende drinken is dus erg belangrijk tijdens het sporten om het vochtverlies aan te vullen. Met een watertappunt op de route stimuleren we inwoners om meer te bewegen. Graag voorzien we daarom elke beweegroutes met een watertappunt. De watertappunten zijn geplaatst op de volgende locaties:

- Sportpark Parkweg (naast de skeelerbaan)
- Bij het speelveld aan het Frankenspad
- Muziekpad (bij kruizing Drielandendreef en Muziekpad)

Samenwerking met AV Athlos

De beweegroutes zijn ontstaan in samenwerking met Atletiekvereniging Athlos.

GA! Harderwijk is een initiatief van