Aanmelden / Activiteiten

Sport- en Cultuurwijzer

Doe mee met de Sport- en Cultuurwijzer!

Via een korte cursus (minimaal 3 lessen) kom jij erachter welke sport of cultuuractiviteit jij het gaafste vindt. De gemeente Harderwijk werkt samen met de Harderwijkse sport en cultuuraanbieders. Hierdoor kun je gratis of tegen een kleine vergoeding kennismaken met verschillende sport en cultuuractiviteiten zonder dat je direct lid hoeft te worden (dat mag natuurlijk wel!).

Bekijk hier het activiteitenoverzicht!

Handige tip: gebruik de filters in het activiteitenoverzicht om jouw favoriete cursus te vinden. 

Voor wie?

De Sport- en Cultuurwijzer is voor alle Harderwijkers, jong en oud!

Waar?

De Sport en Cultuuractiviteiten worden aangeboden bij de sport en cultuuraanbieders die in Harderwijk zijn gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan de volleybalvereniging en de muziekschool. 

Wanneer?

Het project vindt plaats van maandag 9 mei t/m 1 juli 2022 (normaal gesproken vinden de activiteiten plaats in maart / april. Wegens de coronamaatregelen is het project verzet naar mei/juni).

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de activiteiten vanaf woensdag 20 april 2022 13.00 uur.

Meedoen

Schrijf je voor de activiteit naar keuze in via www.gaharderwijk.nl/activiteiten.  Je hoeft hiervoor geen account aan te maken. Inschrijven betekent meedoen. Verdere informatie ontvang je van de betreffende aanbieder.

Geen geld om mee te doen?

Heb jij of ken jij een kind dat ook gewoon mee moet kunnen doen met leeftijdgenoten en is er binnen het gezin niet genoeg geld voor sporten, muziekles, een dagje uit, verjaardag vieren of schoolkosten? Ga dan naar www.samenvoorallekinderen.nl

Veel gestelde vragen

1. Wie kunnen er meedoen aan de activiteiten?
Antwoord: De activiteiten worden georganiseerd voor de inwoners van de gemeente Harderwijk. Bij de activiteiten staat vermeld voor welke leeftijdscategorie (groepen) de activiteit bedoeld is.

2. Wat gebeurt er bij te weinig inschrijvingen?
Antwoord: Bij gebrek aan belangstelling voor een bepaalde activiteit kan het zijn dat de activiteit niet doorgaat. Hierover ontvang je per e-mail tijdig bericht van de (sport)aanbieder of gemeente/ organisatie.

3. Wat gebeurt er bij te veel inschrijvingen voor een activiteit?
Antwoord: Op de site kunt u zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Inschrijvingen worden door het systeem direct afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Er wordt geen reservelijst opgebouwd. Wanneer er veel belangstelling voor een activiteit is, kan de sportaanbieder er voor kiezen de capaciteit te vergroten, of een extra activiteit aan te bieden. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Houd de website dus in de gaten.

4. Hoe weet ik of ik een plek bij de activiteit heb gekregen?
Antwoord: Alle kinderen (en ouders) krijgen direct een bevestiging per e-mail (let op de Spam/ ongewenste berichten box) als ze zich hebben ingeschreven.

5. Wat kan ik doen als er geen plaats meer is bij een activiteit?
Antwoord: Wanneer je ziet dat een activiteit vol is, kun je je voor aan andere activiteit opgeven. Er staan zoveel verschillende activiteiten op de pagina ‘activiteiten’ dat er vast en zeker een leuke andere activiteit is die je kunt doen. Soms voegt de (sport)aanbieder een nieuwe activiteit toe. Houd de website dus goed in de gaten.

6. Mag ik meedoen aan verschillende activiteiten?
Antwoord: Ja, je kunt je inschrijven voor zoveel activiteiten als jij wilt. Kijk goed of je op de aangegeven data en tijdstippen wel kunt, wanneer je je voor meerdere activiteiten wilt opgeven.

7. Wat moet ik doen wanneer ik plotseling toch niet kan meedoen aan de activiteit?
Antwoord: Het is heel vervelend als dit gebeurt, want de trainers rekenen op jou! Daarom is het héél belangrijk om van tevoren na te denken over de volgende vragen:
- wat wil ik graag doen?
- mag ik van mijn ouders meedoen aan deze activiteit?
- wanneer is de activiteit?
- kan ik wel op de dag/tijd dat de activiteit wordt gehouden?
- waar moet ik naar toe (de activiteit is niet altijd bij jou in de buurt)?

Moet je toch afmelden? Meld je dan af bij de contactpersoon van de activiteit, want dan kan er iemand anders inschrijven. Je kan je inschrijving zelf niet ongedaan maken. Je moet je afwezigheid dus melden bij de contactpersoon of bij de (gemeentelijke) contactpersoon. De contactpersoon van de club vind je door in overzicht aanbod op de naam van de aanbieder te klikken.

8. Mijn kind heeft geen eigen e-mailadres. Kan hij/zij dan niet meedoen?
Antwoord: Uiteraard! Kinderen die geen eigen e-mail adres hebben kunnen gewoon meedoen en gebruiken het e-mail adres van hun ouders.

9. Hoeveel kinderen kan ik aanmelden per e-mailadres?
Antwoord: Dit is aantal onbeperkt.

10. Wie is aansprakelijk?
Antwoord: De gemeente, de deelnemende aanbieders aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de eventuele nadelige gevolgen aan sportbeoefening en/of andere activiteiten (zie ook de algemene voorwaarden). Uiteraard zijn aanbieders verplicht om gediplomeerde leiding in te zetten, deugdelijk materiaal te gebruiken etc. alles gericht op een veilige en verantwoorde leeromgeving. Wees voorbereid door goed de bijzonderheden bij de activiteit te lezen. Laat sieraden en waardevolle kleding thuis.

11. Ben ik verplicht lid te worden van de sportclub?
Antwoord: Nee, deelname aan de activiteiten is vrijblijvend, je komt immers om kennis te maken. Wel wordt van je verwacht dat je ook komt.

12. Moet er materiaal aangeschaft worden?
Antwoord: Nee, bijna alle verenigingen zorgen voor materialen. Uitzonderingen staan aangegeven bij de betreffende activiteiten.

13. Afgelasting
Als de weersomstandigheden slecht zijn of er een andere reden is dat de les niet door kan gaan, dan zal de aanbieder je dit natuurlijk laten weten. Dit gebeurt meestal per e-mail of telefonisch. Twijfel je? Bel dan even de contactpersoon die bij de activiteit genoemd staat.

15. Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Antwoord: Uw gegevens worden zichtbaar voor de beheerders van GA! Harderwijk en de desbetreffende sportaanbieder waar u zich aanmeldt. De gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan het informeren over de desbetreffende activiteit. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Staat uw vraag er niet bij?
Voor meer informatie kunt u terecht bij de genoemde contactpersoon namens de gemeente of de aanbieder. Voor vragen over de activiteiten kunt u contact opnemen met de sportaanbieder die bij de omschrijving vermeld staat. Voor technische vragen over deze website kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

GA! Harderwijk is een initiatief van