Aanmelden / Activiteiten

Move (F)it

Move (F)it!

Met Move (F)it werken aan een gezond gewicht! (8 t/m 12 jaar)
Bij het programma Move (F)it werken we een jaar lang, twee keer per week, aan een gezonde leefstijl in een gezellige groep. Het is best moeilijk om gezond te eten en te drinken, maar ook om genoeg te sporten. Onder begeleiding van GA! Coach Jesse en het JOGG-Beweegteam werken kinderen samen aan de uitdaging om gezonder te leven.

Voor wie?
Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die willen werken aan een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. Dit is een groepsprogramma voor kinderen met licht tot matig overgewicht. Move (F)it heeft plek voor twaalf kinderen.

Programma
Vanuit JOGG-Harderwijk (Jongeren op gezond gewicht) is Move (F)it ontwikkeld. In dit programma komen bewegen, gezonde voeding en opvoeding aan bod. Doel van het programma is fitter worden. Het plezier in bewegen staat voorop, daarnaast het maken van gezondere keuzes in voeding waardoor een gezondere leefstijl en eetpatroon bereikt wordt. Samen sporten en nieuwe dingen leren. Twee keer per week bewegen de kinderen samen met GA! Coach Jesse en het JOGG-Beweegteam.

Naast sportlessen voor de kinderen is er ook een (verplicht) aanbod voor de ouders/verzorgers. Wij organiseren namelijk ook een aantal ouderbijeenkomsten. Eventueel kunnen ouders/verzorgers zelfs enkele sportlessen meedoen. We behandelen tijdens de ouderbijeenkomsten verschillende thema's van voeding en opvoeding. In groepsgesprekken en workshops komen de verschillende thema’s aan bod. Zijn er thema’s en wensen waar ouders zelf behoefte aan hebben om over te praten, dan geven wij hier invulling aan tijdens de bijeenkomsten. Zo komen de kinderen meer in beweging én helpen we de ouders/verzorgers om het thuis nóg beter en gezonder te doen!

Wanneer?
De lessen zijn op maandagavond van 18:00-19:00 uur bij MHC de Mezen en op donderdagmiddag van 16:00-17:00 uur bij Sportcentrum Iedema.
Vanaf september 2021 zijn de lessen op dinsdag- en donderdagmiddag van 16:00-17:00 uur. Het eerste blok is van week 37 t/m week 2 en het twee blok is van week 6 t/m week 24 met uitzondering van de schoolvakanties/nationale vrije dagen.

Kosten
Move (F)it is een programma van 2 blokken van 15 weken. Twee keer per week gaan we aan de slag met sport en spel. Voor het complete programma van 30 weken met alle bijeenkomsten voor kinderen en ouders wordt een éénmalige bijdrage gevraagd van € 45,-. Mocht dit bedrag financieel niet haalbaar zijn, maak dit dan bespreekbaar tijdens het intakegesprek, wij kijken naar oplossingen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan een proefles.

Aanmelden
U kunt uw zoon of dochter aanmelden voor Move (F)it door het invullen van het aanmeldformulier. Wilt u eerst informatie over Move (F)it? Neem dan contact op met sportcoach Gezonde Leefstijl Jesse Aartsen via jesse@gaharderwijk.nl of telefoon 06-55951594. 

Meer weten over ons werk voor Move (F)it?

GA! Harderwijk is een initiatief van