Aanmelden / Activiteiten

Move (F)it

Move (F)it

Bij Move (F)it werken we in vijf blokken aan een gezonde leefstijl in een gezellige groep. Het is best moeilijk om gezond te eten en te drinken, maar ook om genoeg te bewegen. Onder begeleiding van GA!-coach Lara en het Beweegteam Gezonde Leefstijl werken kinderen er samen aan om gezonder te gaan leven. Een bijkomend doel is dat alle kinderen uiteindelijk lid worden van een Harderwijkse sportaanbieder.

Voor kinderen is bewegen extra belangrijk, omdat ze daardoor goed groeien, niet te zwaar worden, hun spieren ontwikkelen en minder snel ziek worden.

Bron: GGD Noord- en Oost-Gelderland

Voor wie?

Move (F)it is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar met (een beetje) overgewicht die gezonder willen leven en lekkerder in hun vel willen zitten. Daarbij gaan we opzoek naar een sport(aanbieder) die past bij het kind en waar hij/zij het leuk vindt om te sporten. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Programma

De kinderen van Move (F)it komen twee keer per week bij elkaar om lekker te sporten en te bewegen. Deze lessen zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 16:00-17:00 uur. Dinsdag in Gymzaal Deventerweg en donderdag bij Sportcentrum Iedema.

  • Dinsdag: Tijdens deze lessen zullen de kinderen kennis maken met verschillende sporten. Is een kind enthousiast over een sport, dan proberen we of hij/zij een keertje mee kan doen bij de lokale sportaanbieder. Het doel is om een sport(aanbieder) te vinden die bij het kind past.
  • Donderdag: Tijdens deze lessen staat bewegen en fit worden centraal. Dit doen we onder leiding van een instructeur van Sportcentrum Iedema.

Naast beweeglessen voor de kinderen zijn er ook (verplichte) bijeenkomsten voor de ouders/verzorgers. We behandelen tijdens die bijeenkomsten verschillende onderwerpen van voeding en opvoeding. Zijn er onderwerpen waar ouders/verzorgers graag over willen praten, dan geven wij hier invulling aan tijdens deze bijeenkomsten. Zo komen de kinderen meer in beweging én helpen we de ouders/verzorgers om het thuis nóg beter en gezonder te doen!

Wanneer?

De lessen zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 16:00-17:00 uur. Dinsdag in Gymzaal Deventerweg en donderdag bij Sportcentrum Iedema. We werken in vijf blokken waarbij het mogelijk is om aan het begin van ieder blok in te stromen. Een kind kan in totaal vijf blokken deelnemen. De blokken lopen gelijk met het brede school programma.

  1. 11 september t/m 12 oktober
  2. 6 november t/m 14 december
  3. 22 januari t/m 15 februari
  4. 11 maart t/m 15 april
  5. 27 mei t/m 27 juni

Met uitzondering van nationale vrije dagen.

Kosten

Move (F)it is gratis voor de deelnemers. Maar als je tijdens een periode 3 van de 10 lessen hebt gemist dan wordt er € 15,- in rekening gebracht. Probeer dus om dokter en tandarts bezoekjes buiten deze lessen te plannen en altijd aanwezig te zijn. Ook als je een keertje niet zo veel zin hebt.


 

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Wil je eerst informatie over Move (F)it? Neem dan contact op GA! coach Lara Kreikamp via lara@gaharderwijk.nl of 06-42135537. 

Meer weten over ons werk voor Move (F)it?

GA! Harderwijk is een initiatief van