Aanmelden / Activiteiten

RealFit

RealFit is een cursus voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar met (beginnend) overgewicht.

Het is géén streng dieet volgen! Het belangrijkste is dat je je beter en gelukkiger gaat voelen. We gaan samen met een beweegcoach, diëtist en gedragsdeskundige werken aan een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. En dat alles op een leuke manier en in een gezellige groep!

Het is géén streng dieet! Het belangrijkste is dat je je beter gaat voelen.

Voor wie is RealFit?

RealFit is speciaal voor jou als je tussen de 13 en 18 jaar bent en samen met ons wil werken aan een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. Het is belangrijk dat je zin hebt en enthousiast bent om actief aan de slag te gaan. Daarnaast word je gevraagd om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn en wordt je gesteund door je ouders en het gezin. Jouw eigen motivatie is super belangrijk. Daarom zal Gezonde Leefstijlcoach Sven na opgave zo snel mogenlijk telefoonisch contact met je opnemen en eventueel een kennismakingsgesprek met je inplannen.

Aanpak in het kort

RealFit duurt 15 weken met daarin minimaal 3 persoonlijke gesprekken met de diëtist, 13 beweeglessen en 10 vaardigheidslessen en 3 meetmomenten. Er zijn 3 ouderbijeenkomsten van ongeveer een uur.

Opgeven voor het volgende blok is al mogelijk. Je kunt dan gelijk deelnemen aan de beweeglessen!

Wanneer?

De volgende groep zal starten op woensdag 23 augustus.

Kosten

RealFit is in principe gratis voor de deelnemers. De individuele gesprekken met de diëtist worden gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Hiervoor gelden een aantal regels.

  • Vergoeding van 3 behandeluren per kalenderjaar;
  • Verwijzing van de (huis)arts is soms noodzakelijk, dit hangt af van de voorwaarden van jouw zorgverzekeraar;
  • De eventuele overige kosten worden verrekend met het eigen risico (tenzij er sprake is van ketenzorg);
  • Voor jongeren tot 18 jaar betaal je geen eigen risico.

 

Opgeven

Wil jij samen met ons actief aan de slag? Geef je dan op via onderstaand formulier. Er is plek voor 12 jongeren. GA!-coach Sven Klatt zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

GA! Harderwijk is een initiatief van