Aanmelden / Activiteiten

Senioren

Senioren activiteiten in de sportweek

Een leven lang bewegen, ook als je wat ouder bent. Tijdens de sportweek kunnen senioren mee doen met o.a. de Flexibele fietsdag, een kwiekroute wandelen of meedoen bij activiteiten op woonzorglocaties. 

Maandag 19 september

Buiten beweegles
Leeftijd: Senioren 75+
Locatie: De Zeven Akkers
Kom ook meedoen met de buiten beweegles: samen oefeningen doen op muziek! De activiteit is aangepast, zodat het voor iedereen veilig en toegankelijk is om mee te doen. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. We starten om 10:30 uur.

Dinsdag 20 september

Peuters en senioren beweeguurtje
Locatie: Wijkcentrum Drielanden
De peutergroepen Twinkel en Tamboerijntje van Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk zijn op bezoek in het wijkcentrum van Drielanden. Om 10:15 gaan ze samen met senioren gymmen en bewegen.

Woensdag 21 september

Beweeguurtje
Leeftijd: Senioren 75+
Locatie: Gouden Hart
Kom ook meedoen met deze beweegles: samen oefeningen doen op muziek! De activiteit is aangepast, zodat het voor iedereen veilig en toegankelijk is om mee te doen. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. We starten om 11:00 uur.

Wereld Alzheimerdag
Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen op pad’. Met wie stap jij vandaag op de duo fiets of maak je een mooie wandeling?

Donderdag 22 september

Beweegroute Senioren
Leeftijd: Senioren 75+
Locatie: Odensehuis
Deze beweegroute is een route waarbij onderweg verschillende oefeningen worden aangeboden. Onderweg maken we gebruik van straatmeubilair dat er al is. Denk aan een lantaarnpaal, bankje, brugleuning etc. Door het volgen van de route train je balans, kracht en uithoudingsvermogen. We starten om 10:30 uur. 

Kleuters en senioren beweeguurtje
Locatie: Het Onderonsje in Hierden
De kleutergroepen van basisschool de Parel zijn op bezoek bij wijkontmoetingscentrum Het Onderonsje in Hierden. Om 11:00 uur gaan ze samen activiteiten doen op muziek.

Flexibele fietsdag
Locatie: Albert Verweyplein 
De flexibele fietsdag is voor senioren fietsers die graag tips willen om met nog meer plezier op pad te gaan. Vraagt u zich bijvoorbeeld af of uw fiets juist is afgesteld, welke fiets u het beste kan aanschaffen en waar u op kan letten bij het uitstippelen van een dagtocht? De fietsdocenten helpen u graag op weg. Het is niet nodig om van te voren aan te melden, fiets even langs en ga in gesprek met de fietsdocenten van de Fietsersbond. Van 09:30 uur tot 15:30 zijn we aanwezig, locatie volgt.  

Meer weten over ons werk voor Senioren?

GA! Harderwijk is een initiatief van