Aanmelden / Activiteiten

Kennis

Podcast: Hoe kom je uit je kop?

In de podcast Uit je kop gaat Lars van Ballance in op grote levensvragen die jouw hoofd onrustig maken. Een huis kopen. Carriere maken. Kinderen krijgen. Een leuk sociaal leven. En oh ja, ook een fit lijf graag, met voldoende tijd voor mezelf. Want dan, ja dan... Dan ben ik pas echt gelukkig.

Je hebt grote verwachtingen van je leven, maar lukt het je nog wel om te genieten in het hier en nu? Of zit je teveel vast in je eigen hoofd, en hoop je op dat moment dat je leven pas echt kan beginnen met dat ene huis, of die ene partner?

Iedere aflevering leer je jezelf een stukje beter kennen. Laat je inspireren en kom uit je kop, voordat het te laat is. Luister hier naar de podcast...


In drie stappen meer slaap en minder stress.

Wie slecht slaapt vergroot de kans op stress. En veel stress verkleint de kans op een goede nachtrust. Heel vanzelfsprekend eigenlijk. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om deze balans gezond te houden. Wij helpen je jouw medewerkers goed te informeren en motiveren. Lees hier verder...

 


 

Hoe kom ik van (werk)stress naar (werk)succes?

We zijn allemaal wel eens moe, futloos of piekeren wat meer dan normaal. Bij (werk)stress zijn er indicatoren die als voornaamste overeenkomst hebben dat ze langzaam of helemaal niet over gaan.

 • irritatie
 • vermoeidheid
 • lichamelijke klachten
 • slecht slapen
 • twijfel

Het goede nieuws is dat we bij Ballance mogelijkheden bieden om deze indicatoren van (werk)stressklachten te verhelpen. We ontwikkelden een unieke methodiek op basis van internationale kennis over (werk)stress.

Hieronder delen we graag één van onze oefeningen, die wij vaak inzetten tijdens onze coaching trajecten en meegeven aan cliënten als huiswerk. Door deze oefening leer je beter naar je lijf luisteren en ga je ervaren dat je (werk)stressklachten sterk verminderen of zelfs worden verholpen.

Van (werk)stress naar (werk)succes. Dat klinkt mooi, en dat is het ook.


TIPS VOOR EEN ZITTEND BEROEP

Onze partner Allinq vindt het belangrijk dat alle medewerkers goed in hun vel zitten, maar ook efficiënt werken. De manier waarop de digitale wereld invloed heeft op onze hersenen wordt vaak onderschat en daarom kunnen deze tips hieronder van waarde zijn voor een gezondere werkvloer:

 • Start en eindig je dag zonder scherm
 • Stel voor jezelf een maximale schermtijd in
 • Lees een boek in plaats van je scherm
 • Beweeg elk half uur, ga wat drinken halen of loop een rondje
 • Ga in de pauze een rondje buiten lopen
 • Maak persoonlijk contact met je collega, loop naar hem toe ipv hem te bellen
 • En heel belangrijk: zet notificaties uit

Ook multitasken is een belangrijk onderwerp als het gaat om een gezonde werkvloer. We appen terwijl we tv kijken, versturen mailtjes tijdens vergaderingen en checken tussen alle bedrijven door ook nog de hele dag Facebook. We multitasken meer dan ooit. En dat heeft invloed op ons gedrag en ons brein. Zie het item hieronder van Nieuwsuur voor bruikbare tips.

Multitasken is totaal inefficiënt

GA! Harderwijk is een initiatief van