Aanmelden / Activiteiten

JOGG-aanpak

Gezonde leefstijl met de JOGG-aanpak

Harderwijk is vanaf 2014 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst en heeft als doel om kinderen van 0-19 jaar op te laten groeien in een gezonde omgeving. Wist jij dat maar liefst 1 op de 7 kinderen te zwaar is?

Overgewicht is in Nederland een groeiend probleem. Harderwijk is daar helaas geen uitzondering op. Daarom is in 2014 de gemeente Harderwijk gestart deze aanpak.

Wij richten ons op jeugd in de leeftijd van 0-19 jaar in wijken waar het percentage overgewicht het hoogst is, maar ook op de belangrijkste beïnvloeders van deze doelgroep zoals ouders, verzorgers en professionals.

GA! doet dit niet alleen, maar werkt samen met lokale partners waar je vast eens van hebt gehoord:

  • Centrum voor Jeugd en Gezin
  • Landstede
  • Zorgdat – support in welzijn
  • Bedrijvenkring Harderwijk
  • Werkgroep de Gezonde Werkvloer
  • Gemeente Harderwijk

Daarnaast ondersteunen heel veel supporters GA! Harderwijk met activiteiten, evenementen en campagnes.

Om de kinderen een gezonde keuze te laten maken is GA! Harderwijk aanwezig op de plekken waar de kinderen veel tijd doorbrengen. Denk hierbij aan scholen, sportverenigingen en in de wijken. GA! Harderwijk wil zo veel mogelijk Gezonde Scholen en Gezonde Sportkantines.

Campagnes

Om alle jongeren in Harderwijk (en hun ouders) op een laagdrempelige manier bezig te laten zijn met een gezonde leefstijl, zijn er verschillende terugkerende thematische campagnes. Denk o.a. aan de #7dagenwater challenge, de Slaap Lekker- en de SnoepGroente!-campagne.

Interventies

RealFit

RealFit is speciaal voor jou als je tussen de 13 & 18 jaar bent en samen met een beweegcoach, diëtist en een gedragsdeskundige wil werken aan een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl. Het is een cursus van 15 weken. Het belangrijkste is dat je je beter en gelukkiger gaat voelen. Het is dus géén streng dieet volgen!

Meer lezen over RealFit ? Klik hier

Move (F)it

Met Move (F)it werken aan een gezond gewicht! (8 t/m 12 jaar). Het is moeilijk om altijd gezond te eten en te drinken. Vaker sporten is gezond, maar dat kan ook lastig zijn. Bij Move (F)it werken we een jaar lang, in vijf blokken van 5 weken, aan een gezondere leefstijl van jullie kind. Onder begeleiding van een sportcoach gaat jullie kind, samen met andere kinderen die dezelfde uitdaging hebben, twee keer per week bewegen en is er aandacht voor gezonde voeding.

Meer lezen over Move (F)it ? Klik hier

Gezonde leefstijlcoach

Naast de samenwerkingen met de partners en supporters en de verschillende campagnes is er ook een Gezonde Leefstijlcoach actief in Harderwijk en Hierden. Deze coach vertegenwoordigt GA! Harderwijk bij zo veel mogelijk lokale evenementen. Daarnaast ontwikkelt de coach interventieprogramma’s voor diverse doelgroepen om kinderen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. 

Dankzij de Gezonde Leefstijlcoaches, Sven Klatt en Tamara Schuurmans, wordt JOGG zichtbaarder in de omgeving van kinderen. Wil je meer weten over de JOGG-aanpak? Neem dan contact op met JOGG-Regisseur Casper van Dam.

Meer weten over ons werk voor JOGG-aanpak?

GA! Harderwijk is een initiatief van