Aanmelden / Activiteiten

Inclusief Sporten

Inclusief sporten

GA! Harderwijk vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ook mensen met een beperking. Want sporten is niet alleen gezond, maar ook leuk om te doen! Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Sportmove

De coaches van De Lelie, De Springplank en Mijnschool bieden leerlingen uit het speciaal onderwijs allerlei beweegactiviteiten aan. Zo maken de leerlingen kennis met diverse takken van sport binnen school, na schooltijd en bij sportaanbieders. Door te werken van ‘binnen naar buiten’, krijgen de leerlingen goede begeleiding en wordt er een veilige en omgeving voor hen gemaakt. Doelstelling: het creëren van meer beweeg- en sportmogelijkheden en de keuze voor een gezonde leefstijl. Voor leerlingen wordt het op deze manier makkelijker om deel te nemen aan het verenigingsleven van Harderwijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de coaches.

Uniek sporten, sporten met een beperking

Wij willen graag het aangepast sporten voor mensen met een beperking bevorderen. Omdat aangepast sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hierin regionaal op te trekken, dit doet de gemeente Harderwijk met de website www.unieksporten.nl. Een website opgezet door het Fonds Gehandicaptensport waarop het (bijna) landelijke aanbod voor aangepaste sport te vinden is.

Projecten voor kwetsbare inwoners

Het doel is mensen mee te laten doen met sport- en beweegmogelijkheden om ze zo weer mee te laten doen in de samenleving. Samen met sportaanbieders, de gemeente en organisaties organiseert GA! Harderwijk allerlei activiteiten voor kwetsbare inwoners.

Zo is GA! betrokken bij de:

  • Veluwegames, een sportevenement voor iedereen die aan de zijlijn staan van de samenleving. www.veluwe-games.nl
  • De Dutch Street Cup. Een straatvoetbaltoernooi met als doel mensen steun in de rug te geven, trainingen hiervoor worden zowel voor de herenteams als de damesteams gegeven bij Zwart-Wit. 
  • De opleiding Leider Sportieve Recreatie, de opleiding tot sport- en spelleider. Deze opleiding duurt 5 maanden en geeft deelnemers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen richting hun rol in de samenleving (vrijwilligers-)werk in de sport of recreatie, nieuwe opleidingen 
  • Sportinloop bij v.v. Zwart-Wit op maandag van 14.00 tot 16.00 uur. Inlooptraining voor mensen die geen of weinig invulling van de dag hebben en die lekker willen komen bewegen. Zo is er een wandelgroep, zijn er kickbokslessen, hardlooptrainingen en een divers programma met bijvoorbeeld mountainbiken en sporten op aanvraag.

Neem voor meer informatie over projecten voor aangepast sporten contact op met coach  Kees Grovenstein of Dick Hermsen.

GA!Harderwijk is een initiatief van