Aanmelden / Activiteiten

Inclusief sporten en bewegen

Inclusief sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. De gemeente Harderwijk vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd, lichamelijke / geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Uniek Sporten

De gemeente Harderwijk is aangesloten bij het landelijke platform Uniek Sporten. Via www.unieksporten.nl wordt er een duidelijk overzicht gegeven van het beschikbare aangepast sportaanbod, zowel lokaal als regionaal. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij onze lokale aanspreekpunt Monique Mennen.

Regionale Samenwerking inclusief sporten

Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Harderwijk samen met de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De doelstelling van deze werkgroep is om de regionale infrastructuur voor inclusief sporten te versterken, regionaal vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en kennisuitwisseling te bevorderen.

Vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Educare

GA! Harderwijk is ook actief in het bewegingsonderwijs van Mijnschool, ZMLK de Lelie, en SBAO de Springplank. De vakleerkrachten van deze scholen bieden allerlei beweegactiviteiten aan om  leerlingen kennis te laten maken met diverse takken van sport. Dit doen zij onder schooltijd, maar ook naschools in samenwerking met sportaanbieders uit Harderwijk.

Doelstelling: Het creëren van meer beweeg- en sportmogelijkheden, het leren kennen van de sportaanbieders en het ontdekken van eigen interesses. Tevens krijgt de gezonde leefstijl aandacht. De leerlingen krijgen in dit proces extra ondersteuning, waardoor het deelnemen aan het verenigingsleven van Harderwijk kansrijk wordt. 

Projecten voor kwetsbare inwoners

Het doel is mensen mee te laten doen met sport- en beweegmogelijkheden om ze zo mee te laten doen in de samenleving. Samen met sportaanbieders, de gemeente en organisaties organiseert GA! Harderwijk allerlei activiteiten voor kwetsbare inwoners.

Zo is GA! betrokken bij de:
 

  • Veluwegames, een sportevenement voor iedereen die aan de zijlijn staan van de samenleving www.veluwegames.nl
  • De Dutch Street Cup. Een straatvoetbaltoernooi met als doel mensen steun in de rug te geven, trainingen hiervoor worden zowel voor de herenteams als de damesteams gegeven bij Zwart-Wit. 
  • De opleiding Leider Sportieve Recreatie, de opleiding tot sport- en spelleider. Deze opleiding duurt 5 maanden en geeft deelnemers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen richting hun rol in de samenleving (vrijwilligers-)werk in de sport of recreatie, nieuwe opleidingen 
  • Sportinloop Sportpark Parkweg op maandag van 13.00 tot 15.00 uur. Inlooptraining voor mensen die geen of weinig invulling van de dag hebben en die lekker willen komen bewegen. Zo is er een wandelgroep, zijn er kickbokslessen, hardlooptrainingen en een divers programma met bijvoorbeeld mountainbiken en sporten op aanvraag.

Meer weten over ons werk voor Inclusief sporten en bewegen?

GA! Harderwijk is een initiatief van